Holistinen ihonhoito

Kokonaisvaltainen ihonhoito tai holistinen ihonhoito tarkoittaa lähestymistapaa, joka ottaa huomioon kaikki ne tekijät, jotka vaikuttavat ihon kuntoon ja terveyteen. Hyvinvoiva ja hehkuva iho kumpuaa terveydestä ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, siksi kokonaisvaltainen ihonhoito on noussut yhä suositummaksi.

Ajankohtaiset ihonhoito­valmennukset

Mitä on kokonaisvaltainen ihonhoito?

Kokonaisvaltainen ihonhoito tai holistinen ihonhoito tarkoittaa lähestymistapaa, joka ottaa huomioon kaikki ne tekijät, jotka vaikuttavat ihon kuntoon ja terveyteen.

Eli sitä, että kiinnittää huomiota sekä sisäisiin että ulkoisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat ihon kuntoon.

Ihonhoito on paljon muutakin kuin ihon pinnan hoivaamista. Se ei ole pelkästään kosmeettinen rituaali, vaan tapa huolehtia hyvinvoinnista, säilyttäen samalla ihon hyvän kunnon pitkällä aikavälillä.

Hyvinvoiva ja hehkuva iho kumpuaa terveydestä ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, siksi kokonaisvaltainen ihonhoito on noussut yhä suositummaksi.

Kokonaisvaltainen ihonhoito huomioi kaikki ne tekijät, jotka vaikuttavat ihon kuntoon ja terveyteen.
Holistinen ihonhoito auttaa parantamaan ihon kuntoa pitkäaikaisesti.

Minun ihoni oli aina ollut hyvä. Kunnes olin neljän vuoden aikana neljästi raskaana ja hormonitoimintani meni aivan sekaisin. Lisäksi elämäntilanteeni muuttui rajusti erilaisten stressitekijöiden myötä ja iho alkoi oireilla ensin ihottumalla ja lopulta rajulla aikuisiän aknella. Akne eli täysin kuukautiskierron mukaan enkä halunnut sotkea elimistöni toimintaa enää yhtään enempää hormonivalmisteilla tai lääkeaineilla ja lähdin etsimään apua luonnonkosmetiikasta.

Ihon kunto paranikin paljon, mutta oireili silti vielä rajusti ja erityisesti aknen aiheuttaman pigmenttimuutokset häiritsivät. Kasvojen guasha ja Essen Clarifying-sarja on saanut ihoni hallintaan.

Iho ei vieläkään ole täydellinen, enkä tiedä tuleeko se koskaan olemaankaan täydellinen, mutta nyt ihoni on sellaisessa kunnossa, että en häpeä ulkonäköäni päivittäin.

Tästä syystä olen lähtenyt perehtymään syvemmin holistiseen ihonhoitoon ja haluan auttaa sinua.

Ihonhoidon paras yhdistelmä

Omassa työssäni erikoiskosmetologina hoidon päivittäin erilaisia ihoja. Olen huomannut, että paras yhdistelmä on hoitolahoidot sekä tarkoin valitut ihonhoitotuotteet, mutta mikään ei voita asiakkaan omaa sitoutuneisuutta valittuihin rutiineihin ja tuotteisiin. Jaan asiakkailleni paljon tietoa ja haluan olla helposti lähestyttävissä ja tavoitettavissa. Jos en tiedä jotain asiaa, lupaan selvittää sen mahdollisimman nopeasti.

Tällä hetkellä tarjoan ihonhoidon ohjausta sekä etänä että omassa hoitolassani Seinäjoella.

Voit valita joko pelkän tuoteohjauksen tai sisällyttää mukaan hoitolahoidot, joissa pystytään yhdistelemään niin tehokkaita ja turvallisia laitehoitoja kasvoille, LED valoterapiaa ja kosmeettista gua shaa sekä hermostoa rauhoittamaan tai tasapainottamaan Neurosonic-patjaa tai -divaania.

hoida ihosi kuntoon kokonaisvaltaisesti

Ihonhoito­valmennukset

Asiakaspalautetta

Iho on ihmisen suurin elin

Iho on ihmisen suurin elin, elävä organismi, todellinen ekosysteemi, jonka pinnalla ja rakenteissa elää tuhansittain erilaisia mikrobeja.

Iholle antaa suojaa sebum, ihon omista rasvoista, hiestä ja muista eritteistä koostuva talikerros, joka on tärkeä osa ihon rasvahappovaippaa. Sen tehtävänä on paitsi suojata ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä, myös ravita iholla eläviä mikrobeja ja ehkäistä kosteuden haihtumista ihosta.

Päivittäinen ihonhoito on asia, jolla voit vaikuttaa ihosi kuntoon, joko vieden ihon kuntoa parempaan tai huonompaan suuntaan.

Päivittäinen ihonhoito on asia, jolla voit vaikuttaa ihosi kuntoon.
Iho uudistuu keskimäärin 28 päivässä.

Iho uudistuu keskimäärin 28 päivässä eli noin kuukaudessa. Jos iho on paksu, kuiva ja karhean tuntuinen voi uusiutumisessa mennä aikaa kaksi kuukautta. Siksi ihonhoitotuotteille tulee aina antaa tarpeeksi pitkä aika, jotta iho pystyy uusiutumaan kokonaan ja tuotteet pääsevät oikeasti vaikuttamaan ja korjaamaan ihon kuntoa.

Jos ihonhoitotuotteita vaihtelee jatkuvasti, on iho koko ajan shokkitilassa, kun se yrittää sopeutua muuttuviin olosuhteisiin. Voit ajatella, miltä tuntuisi mennä joka maanantai uuteen työpaikkaan, jossa sinulta vaadittaisiin uuden työn osaamista täydellisesti, vaikka työympäristö ja toimintatavat ovat sinulle aivan vieraat. Kun viikon lopussa olisit hieman päässyt kärryille työpaikan käytännöistä, kaikki tämä viedään sinulta pois ja menet taas maanantaina uuteen työpaikkaan ja uuteen ympäristöön. Stressikäyrä ainakin itselläni huutaisi niin punaisella, että tekisin virheitä ja olisin todella ahdistunut. Näin käy myös iholle, jos sille ei anneta aikaa tottua uusiin tuotteisiin.

Raaka-aineiden merkitys ihonhoitotuotteissa

Yksi kaikkein olennaisimmista tekijöistä kauniin ja terveen ihon saavuttamisessa ovat raaka-aineet, jotka muodostavat ihonhoitotuotteiden perustan. Kun valitaan ihonhoitotuotteita, tulee kiinnittää erityistä huomiota niiden aktiivisiin ainesosiin.

Viime vuosina luonnollisen ihonhoidon suosio on kasvanut huomattavasti. Monet ovat alkaneet kiinnittämään enemmän huomiota siihen, mitä he laittavat iholleen ja ovat siirtyneet kohti luonnonmukaisempia ja orgaanisia raaka-aineita sisältäviä tuotteita.

Ihonhoitotuotteiden perusta on laadukkaat raaka-aineet.
Esse Skincare -tuotesarja.

Esse Skincare -tuotesarja

Sekä minun itseni että monien asiakkaideni ihot ovat kokeneet ison hyppäyksen parempaan probioottisen Esse Skincare– tuotesarjan myötä.

Esse on uniikki sarja, jonka teho perustuu pitkälle vietyyn tutkimukseen. Esse käsittelee ihoa ekosysteeminä. Jokainen raaka-aine on valittu tarkoin sen perusteella, miten se vaikuttaa ihoon ja ihon mikrobiomiin. Esse valmistaa edistyksellisimpiä luonnonkosmetiikkatuotteita maailmassa pohjautuen laajaan
tietämykseen ihmisen mikrobiomista ja ihon ikääntymiseen liittyvistä prosesseista.

Esse on sitoutunut tarjoamaan ihonhoitotuotteita, joiden valmistuksessa eettisyys ja kestävä kehitys toteutuvat joka tasolla ympäristön, työntekijöiden ja kuluttajan kannalta.

Ihon kuntoon vaikuttavat monet tekijät

Ihossamme elää sekä sille suotuisia että haitallisia mikrobeja. Niin kauan kuin suotuisat mikrobit ovat valta-asemassa iho voi hyvin. Happovaipan ollessa tasapainoinen, ihon pH on hapan, arvoltaan noin 5,5. Tämä hapan ympäristö suosii iholle suotuisten mikrobien lisääntymistä ja ehkäisee haitallisten mikrobien kasvua.

Ihon suojavaippa voi vaurioitua liian voimakkailla tuotteilla, vahvoilla kuorinnoilla tai puhdistustuotteilla ja mikrobeille ravintoköyhillä voiteilla (synteettiset voidepohjat).

Myös haitalliset elämäntavat, epäterveellinen tai epäsäännöllinen ruokavalio, stressi ja lääkitykset vaikuttavat suojavaippaan ja ihon pH-arvoon epäsuotuisasti. Esimerkiksi liiallinen sokeri, kuituköyhä ruokavalio ja liiallinen alkoholi ruokkivat haitallisia mikrobeja ja voivat pitkittyessään saada ihon epätasapainotilaan.

Runsaasti kasviksia ja kuituja sisältävä, täysipainoinen ravinto puolestaan ravitsee hyviä mikrobeja suolistossa, jonka mikrobit kommunikoivat myös ihossa elävien mikrobien kanssa ns. välittäjäaineiden avulla.

Ne vähentävät altistumista haitallisille kemikaaleille ja sisältävät runsaasti vitamiineja, antioksidantteja sekä rasvahappoja, jotka ravitsevat ihoa tehokkaasti. Luonnolliset raaka-aineet tarjoavat monia etuja ihonhoitoon.

Ihon kuntoon vaikuttavat monet tekijät.
Kokonaisvaltaisen ihonhoidon perusta on terveellinen ja monipuolinen ravitsemus.

Puhdas ruokavalio, puhdas iho

Kokonaisvaltaisen ihonhoidon perusta on terveellinen ja monipuolinen ravitsemus.

Ruokavalio, joka sisältää runsaasti tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja terveellisiä rasvoja, antaa ihollesi tarvitsemansa ravinteet. Antioksidantit, kuten C-vitamiini ja E-vitamiini auttavat suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta.

Vältä liiallista sokerin, viljojen ja prosessoitujen ruokien (sis. teolliset rasvat) kulutusta, sillä ne voivat aiheuttaa tulehdusta ja heijastua ihon kuntoon.

Stressinhallinta ja hyvinvointi

Stressi näyttelee nykyään suurta roolia monen elämässä ja valitettavasti stressi on yksi ihon kunnon heikentymiseen vaikuttava tekijä. Siksi on tärkeää pyrkiä hallitsemaan stressiään arjen keskellä ja pitämään mielen tasapainoisena. Jooga, meditaatio, liikunta ja erilaiset rentoutushoidot voivat auttaa rentoutumaan ja vähentämään stressiä, mikä heijastuu positiivisesti ihoosi.

Säännöllinen liikunta edistää verenkiertoa, mikä parantaa ihon kuntoa ja tuo siihen hehkua. Liikunta on merkittävä tekijä stressin vähentämisessä ja hallinnassa.

Riittävä uni ja nesteytys

Riittävä uni ja nesteytys ovat olennainen osa kokonaisvaltaista ihonhoitoa. Yön aikana iho korjaa itseään, joten laadukas uni edistää hyvinvoivaa ihoa. Muista myös juoda riittävästi vettä pitääksesi
ihosi sisäisesti kosteutettuna.

Stressi näkyy myös ihossa.
Veera Storm, ihonhoidon valmentaja.

Itsetuntemus

Itsetuntemus on myös olennainen osa kokonaisvaltaista ihonhoitoa, ja sen merkitys ulottuu syvemmälle kuin voisi ensin kuvitella.

Itsetuntemus auttaa sinua olemaan armollinen itsellesi, mutta lisäksi se auttaa sinua tunnistamaan oman ihosi tarpeet ja erityispiirteet, sekä tunnistamaan stressitekijät elämässäsi ajoissa. Itsetuntemus auttaa rakentamaan positiivista asennetta itseäsi kohtaan. Kun arvostat ja rakastat itseäsi sellaisena kuin olet, se heijastuu ulkoiseen olemukseesi.

Kokonaisvaltainen ihonhoito ei ole siis pelkästään kauneudenhoitoa, vaan samalla myös terveydenhoitoa, joka auttaa sinua tuntemaan olosi hyväksi omassa ihossasi.